PensioenBattle: PPI vs Pensioenverzekeraar met Peter Verhaar

PensioenBattle: PPI vs Pensioenverzekeraar

Ik ga op Pensioen-Netwerk een serie publiceren met uniek videomateriaal dat niet eerder is gedeeld. Het is bijna vijf jaar geleden dat de eerste PPI is geïntroduceerd en daarom lijkt het me leuk om in korte stukjes de unieke uitspraken over een veranderende pensioenmarkt met jullie te delen.  

Wat was de PensioenBattle ook al weer:

Tijdens de PensioenBattle van 26 januari 2012 stonden de pitchers van PPI's en pensioenverzekeraars tegenover elkaar. Maar voordat die strijd losbarstte, werden eerst de ontwikkelingen op de pensioenmarkt geanalyseerd. Analyses en pitches werden ingeleid door discussieleider Peter Verhaar

Keiharde cijfers waarmee de Battle werd geopend:

“53 % van de mensen weet niet wat voor pensioenregeling ze eigenlijk hebben. 73 % van de geënquêteerden is niet op de hoogte van hoeveel premie ze betalen. 91 % weet niet wat de werkgever voor premie betaalt. 56% veronderstelt dat ze bij pensioen 70 % het laatstbetaalde salaris zullen krijgen. Ik denk dat heel veel mensen dus heel erg teleurgesteld gaan raken.”

Consequenties voor de branche


Dit betekent dat je als pensioenbranche dus veel aan kennisoverdracht moet doen. Mensen weten gewoon niet wat er aan de hand is. Daardoor worden ze bang en gaan ze absoluut verkeerde maatregelen treffen. De opzet van deze avond is dan ook een bijdrage aan dat inzicht te leveren.
We hebben als branche een verplichting naar de consument toe om helder te communiceren over wat er aan de hand is. We moeten de keuzes die de consument daarbij heeft heel duidelijk maken.

De unieke beelden in 3 minuten:

Edwin Visser is naast zijn werk voor zijn pensioen- en hypotheek bureau "beschikbaar" voor interim-opdrachten bij pensioenuitvoerders. Check en link met mijn profiel op Linkedin!

Weergaven: 110

Opmerking

Je moet lid zijn van Pensioen-Netwerk.nl om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Pensioen-Netwerk.nl

© 2020   Gemaakt door Edwin Visser.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden