PensioenBattle: Pitch de PPI is weggegooid geld aldus Jan Donselaar

Pitch Jan Donselaar: PPI is weggegooid geld!

“Ik ga me afzetten tegen de PPI. Want naar mijn idee is de PPI weggegooid geld. Jammer dat het juist verzekeraars zijn die dat geld weggooien. Die hadden toch iets goed te maken? Hoe willen ze dat doen? Door aan de slag te gaan met een PPI, waarmee je nog eens bevestigt dat verzekeren het toch echt niet is.”

 

PPI werkt kostenverhogend

“Ik kan er niet bij, want een PPI werkt gewoon kostenverhogend.  Ga maar na: er zijn tenminste twee administraties. En al die systemen moeten ook nog eens aan elkaar gekoppeld worden. Onbegrijpelijk: verzekeraars hadden dat toch al? Daar komt bij: de complexe communicatie, ga het maar uitleggen, al die partijen.”

 

Verzekeraar betere balans tussen risico's en dekking

“Verder heeft de PPI geen goede balans tussen het korte en lange leven. De PPI stort zich op vermogensopbouw en gaat dus voor het lange leven zorgen. Voor het korte leven moet je naar een verzekeraar. Dat betekent twee aparte entiteiten. Dat is niet alleen kostenverhogend. Je moet ook oog hebben voor de samenhang tussen de vermogensopbouw en het dekken van risico's. Wie heeft dat het beste geregeld? De verzekeraar die dat integraal benaderd. Ook wel bekend als de universal life aanpak. Wat is daar mis mee? Zelfs bij tegenvallende beleggingsresultaten was er wel altijd de juiste dekking. Enige wat verzekeraars hoeven te doen, is efficiënter werken, waardoor de kosten omlaag kunnen. Natuurlijk moet je ook opener zijn over bepaalde inhoudingen en gewoon goed beleggen tegen lage kosten. Daar sta ik voor te pitchen. Heel jammer dat dit systeem de nek wordt omgedraaid met de PPI. Ik snap er niets van.”

De powerpoint presentatie kan je hier downloaden.

Dit is een bewerking van het verslag geschreven door Guus Pijnenburg te bereiken via Taalbeest

Edwin Visser is naast zijn werk voor zijn pensioen- en hypotheek bureau "beschikbaar" voor interim-opdrachten bij pensioenuitvoerders. Check en link met mijn profiel op Linkedin!

Weergaven: 248

Opmerking

Je moet lid zijn van Pensioen-Netwerk.nl om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Pensioen-Netwerk.nl

© 2020   Gemaakt door Edwin Visser.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden