AFM ziet nog steeds fouten in Pensioenoverzicht

Afbeelding Harman Korte - Bestuurslid AFMSpeech Harman Korte: Doorwerken aan pensioencommunicatie

11-09-2013

Harman Korte, bestuurslid van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), heeft op 11 september 2013 gesproken op het DNB pensioenseminar “Klaar voor de start!”.

 

Pensioenfondsen moeten van de AFM hun administratie beter op orde houden. De bedragen op de UPO blijken niet te kloppen, aldus Harman Korte. Het onderzoek naar de kwaliteit van de pensioenuitvoerders loopt gewoon door. AFM onderzoekt met name de pensioenfondsen waarover het signalen ontvangt. Is een bron misschien ook het Quinto onderzoek van DNB?

 

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft namelijk al in 2011 de kwaliteit van de administratie bij een select aantal pensioenfondsen laten onderzoeken (het zogenoemde Quinto-P onderzoek). Een jaar eerder heeft DNB dit bij de grootste pensioenverzekeraars laten doen (Quinto-V). De resultaten zijn vergelijkbaar: niet alles is volledig op orde, terwijl dat wel het uitgangspunt moet zijn. Een kwalitatief hoogwaardige pensioenadministratie is niets minder dan een hygiënefactor voor elke pensioenuitvoerder. Met de mogelijke invoering van een nieuw pensioencontract neemt het belang daarvan alleen maar toe. De onderzoekgegevens zijn dus beschikbaar!

Altijd al willen weten hoe je het Quinto programma van DNB implementeert? Kom 26 september (09.00-13.00 uur) naar ons seminar "de impact van Quinto" bij Google Nederland in Amsterdam.

Aegon zal samen met Incentro en haar partners uitleggen hoe je 100% controle krijgt over de juistheid en volledigheid van pensioendossiers. Meer info en aanmelden:http://quinto.incentro.com/seminar/

 

Bron: AFM

Weergaven: 232

Opmerking

Je moet lid zijn van Pensioen-Netwerk.nl om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Pensioen-Netwerk.nl

© 2020   Gemaakt door Edwin Visser.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden