Cursus Europees Pensioenrecht 2016 De invloed van de Europese Unie op het pensioendossier wordt steeds belangrijker. Pensioenen kunnen niet langer vooral vanuit nationaalrechtelijke invalshoek benade…

Cursus Europees Pensioenrecht 2016

De invloed van de Europese Unie op het pensioendossier wordt steeds belangrijker. Pensioenen kunnen niet langer vooral vanuit nationaalrechtelijke invalshoek benaderd te worden. Heeft u voldoende inzicht in deze Europese dimensie van het pensioendossier?

INHOUD VAN DE CURSUS

In deze gespecialiseerde cursus leert u dat veel nationale kwesties een Europese achtergrond hebben en/of aanpak vergen. In compacte vorm worden de belangrijkste ( juridische) thema’s zowel theoretisch als praktisch behandeld, waaronder de EU-bevoegdheden, PPI, interne markt voor IORPs en Europees toezicht. 

Met een selecte groep vakgenoten gaat u, onder begeleiding van prof. mr. dr. Hans van Meerten (hoogleraar Internationaal Pensioenrecht),  in gesprek in twee interactieve middagen. Dit doet u aan de hand van inspirerende lezingen van topwetenschappers en ervaren professionals.

Lees meer over de inhoud van de cursus: brochure Europees Pensioenrecht (pdf).

DOELGROEP

Juristen, economen en beleidsmedewerkers met enige juridische achtergrond, werkzaam bij advocatenkantoren, toezichthouders, ministeries of bedrijven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

  • Data: dinsdag 10 en donderdag 12 mei 2016, 16:00 - 20:00 uur
  • Locatie: Bijlhouwerstraat 6 in Utrecht
  • Kosten: € 795,00 (inclusief cursusmateriaal, lunch en consumpties)

AANMELDEN

Schrijf u nu in voor de cursus Europees Pensioenrecht.

Algemene voorwaarden (pdf)

MEER INFORMATIE

Heeft u vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met mw. Miranda Walraven via 030-253 9178 of per mail: m.walraven@uu.nl.

Prof. dr. H. van Meerten is professor Internationaal Pensioenrecht aan de Universiteit van Utrecht en advocaat bij Cliffort Chance Amsterdam. Hij onderhandelt over het (Europees) Pensioen recht en zowel nationale als internationaal.

http://nl.linkedin.com/pub/hans-van-meerten/1b/411/7b2

Weergaven: 134

Opmerking

Je moet lid zijn van Pensioen-Netwerk.nl om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Pensioen-Netwerk.nl

© 2020   Gemaakt door Edwin Visser.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden