TOOLS

Mocht u een opmerking, suggesties en of een vraag hebben over een van de aangeboden tools dan kunt u dat rechtstreeks mailen of hieronder bij de reacties vermelden. Enkele tools die zijn gerealiseerd zijn:

 

 Tarief berekenen voor externe medewerkers. In deze tool wordt juist gekeken naar het voordeel van het inhuren van externe medewerkers voor de opdrachtgever en daarop wordt het tarief gebaseerd. Vaak wordt de meerwaarde van de flexibiliteit en de hoge kosten van een lege werkplek of uitstellen van projecten (dus omzet voor de opdrachtgever) buiten beschouwing gelaten. In deze tool kan je je meerwaarde in een uurtarief berekenen. Klik hier!

 

Sparen vs Beleggen: Op de vraag of je nu moet kiezen voor sparen of beleggen heeft met vele factoren te maken. Helaas zie je vaak dat standaard voor sparen wordt gekozen. Dit kan voor met name korte duur een verstandige keuze zijn als je voor vermogensbehoud en zekerheid kiest . Of dit ook verstandig is bij een langere beleggingshorizon met het doel van vermogensopbouw kan je goed testen in bijgaande tool. Maak een bewuste keuze voor sparen of beleggen! Klik hier voor de tool!

 

Staffeltoets pensioenen! In 2005 heb ik een staffeltoets voor adviseurs en werkgevers gerealisseerd om de maximale extra premieruimte te kunnen berekenen. In de staffeltoets zijn de de MinFin staffels 2001 verwerkt. Wellicht komt binnenkort nog eens een nieuwe versie met de Minfin staffels 2007 en recente netto staffels. De tool is in excel gebouwd en bij het opstarten dien je de macro's te activeren. Klik hier voor de tool!

 

Optimalisatie van overtollige liquiditeiten in BV kan je door de tool LEVENSLOOP_DGA berekenen. Afhankelijk van de persoonlijke situatie en wensen van de DGA kan dit behoorlijk verschillen. Ook zijn de kosten van de verschillende mogelijkheden bepalend voor de juiste keuze. Zo kan het zijn dat de DGA nu nog niet kan investeren in het bedrijf maar verwacht dit wel binnen een kort tijdsbestek te willen doen. Dan is het vastzetten van je huidige overtollige liquiditeiten niet te adviseren. De tool is opgebouwd uit twee rekentabbladen die beiden gevuld dienen te worden om het uiteindelijk resultaat te bereken. Klik hier!

 

Nieuwe kantonrechtersformule leidt tot lagere ontslagvergoeding De meeste werknemers die worden ontslagen, krijgen een ontslaguitkering gebaseerd op de nieuwe kantonrechtersformule. Dat blijkt uit onderzoek van werkgeversvereniging AWVN. Lees verder op pleinplus.

Klik hier! voor de online kantonrechtersformule tool!

Opmerking

Je moet lid zijn van Pensioen-Netwerk.nl om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Pensioen-Netwerk.nl

© 2020   Gemaakt door Edwin Visser.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden